Behov for flere frivillige i Kirkens SOS


I disse tider er det mange som sliter. Kirkens SOS trenger flere frivillige medarbeidere for å besvare enda flere henveldelser fra mennesker i krise. 

 

 

Kanskje er du en som ønsker å bidra? Nytt kurs starter i Kristiansand 12. februar, og i Arendal 16. april. På grunn av usikkerhet rundt Corona, åpnes det opp for at kurset blir avholdt digitalt, men håper på fysisk oppmøte, det kommer an på smittesituasjonen ved oppstarten i februar. Ta kontakt med kontoret til Kirkens SOS Agder for mer informasjon: KIRKENS SOS AGDER

 

Leder Asle E. Bjorvatn forteller om alle henvendelsene og om behovet for flere frivillige:

Kirkens SOS nasjonalt besvarte i jula 2256 henvendelser fra 23. - 27. desember. Det er 450 henvendelser i døgnet og ca. 19 henvendelser i timen. Det er enormt mange! Tenk at så mange trengte en å prate med når alt annet var stengt? Det har vært en økning i antall og alvorlighetsgrad på samtalene siden julen 2019. Tema i samtalene var hovedsaklig om ensomhet, relasjonsvansker, selvmordstanker og psykiske utfordninger. Ca. 9% handlet om corona. Mange ringte, noen måtte stå i kø en periode, men alle fikk svar etter hvert, men vi ser at vi gjerne skulle hatt flere på vakt. 

Tilbake