Hjemmepåske i Lillesand


Vi har feiret en litt annerledes påske i år i Lillesand. Gudstjenester ble avlyst, men vi har prøvd å tenke nytt. Film med musikk og samtaler er blitt lagt ut, og her kan du se informasjonen om disse tiltakene vi har gjort, og finne link til filmer.

 

Lillesand menighet har jobbet for å nå ut til alle i byen som ønsker å markere den store høytiden - selv om vi er i mer eller mindre isolasjon. Vi håper programmet vårt kan være en god erstatning for en normal påske, som vi er vant med å feire. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til å delta på det vi organiserer og leverer. 

Hvis du er på facebook kan vi anbefale at du trykker LIKER både på Den norske kirke og Menigheten i Høvåg, selvsagt i tillegg til vår egen menighet "Den norske kirke Lillesand". Den norske kirke legger ut mye flott som det kan være verdt å få med seg - gudstjenester og andre ting. Menigheten i Høvåg er flink til å legge ut små videosnutter og annet.

 

Gjennom hele påsken - plant påskeliljer ved korset!

Før Palmehelgen setter vi opp et kors i gressbakken foran inngangen til Lillesand kirke. Her ønsker vi at mange tar seg en tur i løpet av påsken for å sette ned påskeliljer foran korset. Ta med egen liten spade og noen påskeliljer. Vær med på denne markeringen gjør plenen foran kirken flott! Og neste år vil forhåpentligvis påskeliljene blomstre igjen og minne oss om koronapåsken 2020. Kan vi inspirere alle i Lillesand til å komme hit og lage et gult hav av påskeliljer? Hvis du er på instagram ber vi deg om å bruke #lillesandkirke og #dennorskekirkelillesand 

 

Lillesand kirke holdes åpen flere dager i påsken

Lillesand kirke holder åpent flere dager kl. 13.00 - 15.00, både Palmelørdag, Palmesøndag, Skjærtorsdag, Langfredag, Påskeaften og 1. påskedag. Kom å se ikoner som er utstilt, malt av Anne Birgitte Langfeldt. Pga. situasjonen er det ikke anledning til å ta i noe, ikke sette seg ned eller tenne lys. Men velkommen inn for undring og ro. Kirkeverter slipper inn fortrinnsvis husstandvis, og vi følger gitte retningslinjer i forbindelse med pandemien. Kantor Solveig har laget ei spilleliste på spotify som blir spilt når kirken er åpen, og på første påskedag blir det live-musikk med Solveig selv og Therese D. Gabrielsen på fløyte. Velkommen. Link til spotify-spillelislte finner du her: https://open.spotify.com/playlist/4UtyaxT2JeA0HwIz26O5mw

 

Palmesøndag

På vår facebookside og på youtube vil du kunne finne en Barnetime-film med Tore Thomassen laget spesielt for denne Palmesøndagen. Det skulle vært stor gudstjeneste i Lillesand kirke med Barnetimen denne søndagen, men nå ble det altså på film denne gangen. Tore spiller og forteller. Verdt å se for alle barn- og voksne også. Frivillig gave via vipps til 116596. Link til filmen FINNER DU HER

 

Skjærtorsdag

Jesus holdt måltid med sine venner på Skjærtorsdag. Nesten 300 porsjoner med påskelam ble delt ut  denne skjærtorsdagen i Lillesand, et samarbeid mellom Hotel Norge og Lillesand menighet. Sammen med maten  ble det utdelt egen folder med tekster å lese og bønner å be, både før, under og etter påskemåltidet. Det ble også anbefalt å bruke denne spillelisten på spotify (trykk på linken)

Denne kvelden la vi ut film fra kunstutstillingen som  Lillesand kunstforening arrangerer i Kristiansand Domkirke. Utstillingen med Håkon Gullvågs store bibelske malerier er nå stengt, pga. korona, men vi ønsker velkommen til å se film vi har laget spesielt for denne skjærtorsdagen. Vi kan by på samtale og musikk, og vi vil nevne at både sokneprest Frode, kantor Solveig, Arne Thomassen, Heidi Solheim og Heidi Løland-Andersen blir med. Frivillig gave via vipps til 116596. Link til filmen på youtube finner du på DENNE LINKEN.

 

Langfredag

Budskapet fra bluesgudstjenesten i Lilleasnd kirke i januar 2020 passer spesielt godt på en Langfredag: Ain`t no grave can hold my body down. Langfredag legges ut link til en film fra den gudstjenesten. Velkommen  til å se og høre. Frivillig kollekt via vipps 116596. Filmen ser du PÅ DENNE LINKEN.

 

Første påskedag

"Deg være ære, Herren over dødens makt! Evig skal døden være Kristus underlagt. Lyset fyller haven, se en engel kom, åpnet den stengte graven, Jesu grav er tom!" Dette synger vi påskemorgen. En gammel sørlandsk tradisjon er å stå på en topp denne morgenen og "Se sola danse" når den står opp. Det het seg at sola danset på himmelen denne morgenen, i glede over Jesus oppstandelse. Legg ut bilder på facebook eller på instagram tagget "dennorskekirkelillesand hvis du har lyst.

Kl. 18.00 denne dagen legger vi ut film du kan se via facebook eller youtube. Sokneprest Frode Fjeldbraaten samtaler med Hans Herlof Grelland og Hilde Tørring i Lillesand kirke. Hilde og kantor Solveig Vindholmen står for det musikalske. Bli med å feire påskedagen sammen med oss på nett! Filmen kan du se ved å følge DENNE LINKEN. Frivillig gave via vipps til 116596.

 

Velsignet god påske til dere alle!

 

 

Tilbake