Velkommen til å bli med på pilgrimstur til den vakre tidevannsøya Lindisfarne, på nordkysten av England. Sokneprest Fjeldbraaten arrangerer tur fra 24. - 30. juni. Turen er fullbooket, men du kan stå på venteliste.
Lindisfarne - tradisjon og fornyelse
På den vakre øya Lindisfarne startet Vikingetida i 793. Fra denne tidevannsøya på nordkysten av England ble hele den nordlige delen av England i sin tid kristnet gjennom virksomheten til de keltiske kristne. Slaver derfra kom til Norge og lærte oss å elske våre fiender. I vår tid hentes inspirasjon fra denne tidens kristne uttrykk fram igjen. På Lindisfarne har Community of Aidan og Hilde sitt samlingssted Open Gate. Dette er et verdensvidt fellesskap som deler et sett med verdier, og søker å følge Jesus i deres kontekst. De sier om seg selv at: Vi vil være åpne for Den Hellige Ånd. Sammen ønsker vi å utvikle en helhetlig kristen spiritualitet for vår tid. Vi vil legge til rette for fornyelse for enkeltpersoner. Vi utvikler ressurser for kirker. Vi jobber for at enkeltpersoner og fellesskap som er nedbrutt skal bli hele.
En egen folder med informasjon om turen finnes her.
Turen er lagt opp som en kombinasjon av pilegrimsvandring og retreat. Gjennom vandringen fra Melrose til Lindisfarne kan kropp og sjel falle til ro og finne fokus. På Lindisfarne vil vi møte Ray Simpson som har skrevet flere bøker om keltisk spiritualitet. Ray vil fortelle og undervise litt. Det blir også tid til refleksjon og turer rundt på øya.
Pris og påmelding:
Prisen for hele turen blir ca. 6.000,-. Det dekker transport fra Edinburg til Melrose, overnattingene, frokoster og middager, frakt av bagasje mellom overnattingsstedene, samt transport tilbake fra Lindisfarne til Edinburg. Det dekker ikke reise til og fra Skottland, lunsj og drikke.
Påmeldingsfristen er 1. januar, det kan være lurt å melde sin interesse fort pga. begrenset antall plasser. Ring soknepresten på tlf. 951 62 220 eller send mail til frode.fjeldbraaten@gmail.com. Turen er nå fullbooket, men du kan stå på venteliste.
Pilegrimen går ikke gjennom verden for å oppleve noe nytt - for for stadig selv å bli ny ( - Augustin -)
