Trosopplæring forøvrig

I dåpshandlingen leser vi fra Bibelen om "å lære å kjenne" troen. Dette ønsker menighetn å bidra til, sammen med de som har ansvar for oppdragelsen for barnet. Derfor har kirken tilbud om trosopplæring for barn og unge fra 0 til 18 år. I Lillesand menighet er det flere aktiviteter som tilbys jevnlig gjennom året. I tillegg har vi disse trosopplærsingtiltakene som hvert gjennomføres en gang i året.

Godkjent trosopplæringsplan for Lillesand menighet

For mer infomrasjon om trosopplærsingutvalg kan du se under hovedoverskriften Vår menighet og velge kategorien Trosopplæringsutvalg

Første steg. På høsten inviteres 2 - 5-åringene til Første steg gudstjeneste i kirken.  17. november 2019 kl 14 eller 15.00.

4-års bok. Årlig blir 4-års bok gitt ut til alle barn i menighetene som ønsker å ta imot boken. Samling i kirken torsdag 19. sept og gudstjeneste 22. september.

Påskeskolen. Før påske inviteres to årskull med barn til påskeskole.

Kirkens Superdag. På den første av skolens planleggingsdager i oktober arrangerer kirken en superdag for alle i 8. og 9-åringer (3. og 4. klassetrinn). Opplegget kan variere fra år til år, men en del av dagen blir satt av til gudstjenesteverksted for å forberede oss på søndagens gudstjeneste. De fleste av kirkens ansatte er med i gjennomføringen av kirkens superdag. Invitasjon til Kirkens Superdag 2019 legges her etterhvert. Dato er 17.okt.

Lys Våken. Hvert år blir alle barn i 5. og 6. trinn invitert til å markere starten på et nytt kirkeår første adventshelgen. Tradisjonen i Lillesand er at samlingen starter med speidernes fakkeltog etter julegrantenningen, og Lysmesse i kirken på lørdag kveld (30/11 2019). Deretter er Lys Våken-deltakerne med på opplegget videre, blir bedre kjent, vi skal spise sammen, lære, ha gudstjenesteverksted og snakke sammen. Les mer om Lys Våken på kirken.no  https://kirken.no/nb-NO/kristen-tro/trosopplaring/tiltak/lysvaken/

Xtra UNG. Hver vår blir alle 12, 13 og 14-åringer invitert til en superbra fredagskveld i Møglestuhallen. Der blir det lek for alle, spill på storskjerm og underholdning. DE som vil kan være med på fotballturnering, og kvelden avsluttes med finale og premie til vinnerlaget. UNG holder kafe hele kvelden, så ta med litt lommepenger. Lørdagskvelden, samme helgen, er alle hjertelig velkommen til UNG celebration i Lillesand kirke. UNG er et kristent ungdomsarbeid som drives av frikirka, Den norske kirke og Normisjon i Lillesand. Å bli med på Xtra UNG er en fin måte å bli kjent med kirkens arbeid, KRIK og UNG på. Dette er et populært arrangement som lokker mange tenåringer ut av huset både fredag og lørdag. Invitasjon til Xtra UNG 2019 vil etter hvert komme her.